Klassikalist Caesari salatit teavad ju kõik, aga selles Caesari taimses versioonis kasutame Mati kanaloogi – kombinatsioon on nii hea, et seda salatit hakkad iganädalaselt valmistama!
- Eelmisel õhtul pane india pähklid vette likku.
 - Lõika Mati kanaloog suupärasteks tükkideks, maitsesta oliiviõli, soola, pipra, purustatud küüslaugu ja kuivatatud basiiliku või pitsamaitseainega (seda võib teha eelmisel õhtul või siis tund enne salati kokkupanemist).
 - Kastmeks blenderda leotatud india pähklid, 100-150ml vett, hakitud küüslaugu küüs, poole sidruni mahl, 1 tl Dijoni sinepit, 1 spl kappareid, 1 spl maitsepärmi ja maitsesta soola-piparaga. Proovi maitsestust ja vajadusel lisa sidrunimahla või maitsepärmi.
 - Krutoonide jaoks lõika sai meelepärasteks kuubikuteks, maitseta oliiviõli ja soolaga ning küpseta 200°C juures kuni saiakuubikud parajalt pruunid ja krõbedad.
 - Prae Mati kanaloog igast küljest kuldpruuniks.
 - Pese rooma salat ja kuivata.
 - Lõika taimsest parmesanist (nt Violife) koorimisnoaga ribad.
 - Salati kokkupanekul aseta taldiku/kausi põhja rooma salat, lisa praetud Mati kanaloogi tükid, viilutatud parmesani tükid ja saiakrutoonid, kata salat kastmega ja sega läbi. Naudi!
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu. 
