Kamavaht

Klassikaline kamavaht on saanud veelgi mõnusama uue taimse kuue. See kerge magusroog paneb pidulikule õhtusöögile ilusa punkti.

Retseptist saab 6 portsjonit.

  1. Rösti kuumal pannil kamajahu 2 minutit. Nii saab kama sügavama ja pähklisema maitse. Lase 5 minutit jahtuda.
  2. Vahusta suures kausis mikseri või vispliga vahukoor suhkruga. Vahukoor peab olema vähemalt mõned tunnid enne saanud külmkapis jahtuda, sest ega soe koor vahtu ei lähe!
  3. Lisa vahukoorele 500g taimset jogurtit ning kamajahu. Sega ühtlaseks ning pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.
  4. Võid katsetada erinevate maitsetega, näiteks lisades vahule kaneeli, piparkoogimaitseainet või purustatud Marianne komme.
  5. Serveeri vaht marjade, moosi või riivitud šokolaadiga.
kamajahu120 g
taimne vahukoor (nt Tere Deary kaerakreem või Valio Oddlygood taimne vahukoor)500 ml
paksem taimne jogurt (nt Alpro Skyr-tüüpi jogurt)400 g
suhkur180 g
marjad, moos, šokolaadserveerimiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!