Need mõnusalt kohevad ja kardemonised kuklid on vastlapäevaks imeline maiuspala!
Kogus: 6-8
VALMISTAMINE:
- Sega kuivained suuremas kausis kokku (va pärm).
 - Valmista munaasendaja pakendil oleva õpetuse järgi 1 taimne “muna”.
 - Lahusta pärm käesoojas piimas ja oota umbes 5 min, kuni pärm hakkab vahutama (muutub aktiivseks).
 - Lisa piima ja pärmisegusse taimne “muna” ja vala kogu segu kuivainete hulka. Sega läbi ja vala kogu segu tööpinnale.
 - Lisa margariin ja sõtku (kuni 15 min), kuni taigen tuleb käte küljest lahti.
 - Aseta taignapall tagasi kaussi. Raputa õrn kiht jahu taignapalli alla ja peale.
 - Kata kauss rätikuga ja aseta sooja kohta kerkima.
 - Kergita taigen kahekordseks (kuni 2 h).
 - Vormi taignast 6-8 kuklit.
 - Kergita kuklid rätiku all kahekordseks (kuni 30 min).
 - Küpseta kuklid 200 kraadi juures kuldpruuniks (pöördõhuga ahjus 190 kraadi juures).
 - Jahuta, lõika kuklitel mütsid maha.
 - Täida kuklid meelepärase moosi ja taimse vahukoorega.
 - Kaunista tuhksuhkruga.
 
