Kodune köögivilja suši

Suviseks ampsuks sobiv suši, mis on ühtlasti tervislik, toitev kui ka silmale ilus vaadata.

Kogus: 10

VALMISTAMINE:

  1. Keeda riis pehmeks ja jahuta (PS! kui soovid, võid asendada riisi ka kinoaga).
  2. Sega riisiäädikas, suhkur, sool ühtlaseks.
  3. Sega omavahel jahtunud riis ja riisiäädikasegu.
  4. Haki täidise koostisosad peenikesteks ja pikkadeks viiludeks, soovi korral prae tofuribad pannil kergelt õliga kuldpruuniks.
  5. Aseta norileht küpsetuspaberi või toidukile peale, aseta lehele õhuke kiht riisi (jäta ülalt äärest 1 cm täidise vabaks, et rull nn kokku kleepida), aseta seejärel meelepärased täidise koostisosad ning rulli leht ettevaatlikult kokku. Tee näpud märjaks ja niisuta nori lehe ots, et see kleepuks rulliga kokku.
  6. Lõika suširullid terava noaga, raputa peale seesamiseemneid.
  7. Kasta suširull sojakastme sisse ja naudi kodust sušit!

nori lehte4-5
sojakastemaitse järgi
seesamiseemnedmaitse järgi
Riis:
keetmata riis (suširiis, tavaline või pruun riis, sobib ka kinoa)200 g
riisiäädikas (nt Thai Choice)50 ml
suhkur1 tl
sool1 tl
Täidis:
avokaado1
värske porgand1
värske kurk1
paprika1
maitsestatud tofu (nt tilliga või tšilliga)1 pakk

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!