Musta varba supp

Üllata… või pigem hirmuta oma lähedasi Halloween‘il hirmuäratava, kuid valgurikka oasupiga. 👻 🎃 🦇

Valmistamine:

  • Leota oad jahedas vees üleöö.
  • Loputa oad, keeda neid suuremas potis keskmisel kuumusel soolases vees 1h või kuni oad on pehmed.
  • Samal ajal puhasta ning tükelda köögiviljad.
  • Prae teises potis porgand, sibul, küüslauk ja seller, kuni need on küpsed.
  • Lisa bataaditükid ja lehtkapsas, prae veel paar minutit. Siis lisa maitseained, puljongikuubikud ning vesi. Keeda umbes pool tundi või kuni kõik köögiviljad on pehmed.
  • Blenderda supipõhi.
  • Lisa supile keedetud oad, soovi korral maitsesta veel soola, pipra ja sidrunimahlaga.
  • “Varvaste” jaoks lõika tofuviinerid pooleks ning kergelt kuumuta neid kuumal pannil ilma õlita, kuni neile tekib kergelt kuldne jume.
  • Lõika talisibulatel valged otsad väikesteks tükkideks ning suru need varvastele küünteks.
  • Serveeri kuumalt!

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.

porgand2 tk
varsseller2 tk
sibul1 tk
küüslauguküüspeotäis
lehtkapsas100 g
lilla bataat1 tk
kuivatatud mustad oad150 g
konsentreenitud tomatipasta2 tl
paprikapulber1 tl
karripulber0.5 tl
köömned0.5 tl
tšillihelbed0.5 tl
köögivilja puljongikuubik2 tk
Bon Vegan kergelt suitsutatud tofuviinerid220 g
talisibula valge osa1 tk
sidrunimahlmaitsestamiseks
sool ja piparmaitsestamiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!