Piparkoogine jõulukook

Piparkoogine toorkook on suurepärane peolaua magustoit, milles saavad kokku klassikalised jõulumaitsed.

  1. Eelmisel õhtul pane india pähklid vette likku ja aseta kookospiima purk külmkappi tahenema. Nipp: aseta purk külmkappi tagurpidi, siis vajub tahke koorene osa purgi põhja ning saad vedela kookosvee peale purgi avamist mugavalt ära kallata.
  2. Koogipõhja valmistamiseks purusta piparkoogid, sulata rasvaine ja sega rasvaine piprakoogi puruga. Vajuta segu 20cm koogivormi põhja ja pane see külmkappi tahenema.
  3. Täidise valmistamiseks purusta india pähklid köögikombainis või blenderis kreemjaks. Seejärel lisa india pähkli segule külmas seisnud kookoskoore tahke osa, sulatatud kookosõli, siirup, piparkoogimaitseaine, apelsini riivitud koor ja mahl – blenderda segu ühtlaseks ja kontrolli maitsestust, vajadusel lisa siirupit.
  4. Vala segu piparkoogipõhjale, silu pealt ühtlaseks ja aseta kook ööks külmkappi tahenema.
  5. Järgmisel päeval kaunista kook sulatatud šokolaadi, mandariinide, piparkookide või pähklitega.
Põhi
taimne piparkook170 g
kookosõli või taimne või75 g
Täidis
india pähkel200 g
kookospiim400 g
kookosõli100 g
vahtra- või agaavisiirup3-5 spl
piparkoogimaitseaine2 tl
apelsin (mahl ja riivitud koor)1 tk
Kaunistus
tume šokolaad50 g
mandariin2 tk
piparkook100 g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!