Tummine seljanka

Mõnusalt tummine ja toitev seljanka, mis kosutab ka kõige näljasemaid.

Valmistamine:

  • Koori ning tükelda juurviljad väikesteks tükkideks.
  • Tükelda taimsed viinerid ning seitanivorst.
  • Vala potti veidi õli, prae vorstitükke paar minutit. Lisa porgand, porru, sibul, küüslauk ning seller, prae veidi veel.
  • Lisa muud koostisosad ning keeda tasasel tulel 20-30min, kuni köögiviljad on pehmed. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
  • Serveeri Oatly hapendatud kaerakreemi ning tilliga.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.

suur kartul4 tk
porgand2 tk
sellerivars2 tk
küüslauguküüs1 tk
porru1 tk
tükeldatud mustad oliivid100 g
loorberileht 1-2 tk
taimne viiner (nt Bon Vegan)250 g
seitanivorst (nt Veggo)200 g
marineeritud kurk4 tk
tomatipasta200 ml
konserveeritud tükeldatud tomatid400 g
köögivilja puljongikuubik2 tk
vesi puljongikuubikute jaoks
õli praadimiseks
sool-pipar
Oatly hapendatud kaerakreem (serveerimiseks)1 pakk
till (serveerimiseks)

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!